Home > Arval blog > Cum alegem cele mai potrivite anvelope pentru automobilul nostru?

Cum alegem cele mai potrivite anvelope pentru automobilul nostru?

Cum alegem cele mai potrivite anvelope pentru automobilul nostru?

Vineri, Ianuarie 4, 2019

Chiar daca suntem in plin sezon de iarna, este bine sa ne pregatim din timp anvelopele de vara sau sa le verificam pe cele pentru sezonul rece pe care le folosim acum, sa vedem daca nu trebuie inlocuite. Indiferent de tipul de autovehicul, de modalitatea prin care a fost achizitionat – leasing auto second hand sau leasing auto – alegerea anvelopelor trebuie facuta in mod corect. Pentru a alege anvelopele potrivite pentru automobilul pe care il conducem trebuie sa tinem cont de cateva lucruri foarte importante, prezentate in cele ce urmeaza:

1. Anvelope de dimensiunea corecta

Un lucru deosebit de important de care nu tin cont multi soferi este dimensiunea anvelopelor. Soferii cu putina experienta aleg, de cele mai multe ori, anvelope noi prea mari sau prea mici pentru masinile lor. Pe lateralul anvelopei exista un cod care indica dimensiunile corecte ale anvelopelor pentru masina. Daca achizitionezi anvelope pentru prima oara, este recomandat sa te duci cu acest cod la un specialist pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune produse pentru masina ta. Cel mai important lucru este ca noile pneuri sa fie potrivite pentru masina: sa apartina unui brand de incredere, sa fie fabricate pentru o anumita incarcatura sau pentru o anumita viteza. De asemenea, alegem noile anvelope si in functie de ce ne dorim: performanta, siguranta, longevitate sau economie de carburant.

2. Caciucuri all season – o alegere buna?

Cauciucurile all-season par a fi alegerea ideala pentru orice posesor de masina, insa este aceasta o idee buna pe termen lung? Raspunsul inclina mai mult spre negativ: desi achizitionarea unui set de anvelope mixte poate fi o alegere buna pe termen scurt, pe termen lung acestea se vor uza mai repede. Anvelopele mixte au profilul impartit – jumatate vara si jumatate iarna - prin urmare nu se comporta excelent nici iarna, nici vara. Ideal este sa achizitionam un set de anvelope pentru vara si unul pentru iarna, pentru a mentine siguranta masinii si a asigura viata lunga a anvelopelor.

3. Profilul anvelopei

Este foarte important sa fim atenti si la profilul anvelopei atunci cand alegem cauciucuri noi pentru masina. Conform legislatiei actuale, anvelopele cu profil mai mic de 1,6 mm nu pot fi folosite. Anvelopele cu un profil mai mic de 1,6 mm ne pun in pericol viata atunci cand conducem. In plus, soferii care circula cu astfel de anvelope risca amenzi mari, iar daca masina a fost implicata intr-un accident, e posibil ca societatea de asigurari sa nu asigure automobilul, chiar daca soferul este cel pagubit.