Home > Arval blog > Cum sa manageriezi inteligent cresterea numarului de vehicule electrice in flota ta

Cum sa manageriezi inteligent cresterea numarului de vehicule electrice in flota ta

Cum sa manageriezi inteligent cresterea numarului de vehicule electrice in flota ta

Vineri, Februarie 21, 2020

Atunci cand te decizi sa schimbi masina personala cu un nou model electric, lucrurile sunt relativ simple, fiind o decizie care tine in special de bugetul pe care il ai, deplasarile pentru care vrei sa folosesti vehiculul si dotarile de care esti interesat.

Daca administrezi o flota si ai plan innoirea parcului auto cu modele electrice, lucrurile se schimba semnificativ. De la reticenta soferilor care urmeaza sa foloseasca efectiv vehiculele, pana la lipsa de experienta in managerierea unei astfel de flote, monitorizarea comparativa a performantelor si recuperarea investitiilor, fiecare aspect pare sa creeze o presiune in plus pana la acomodarea completa.

Iata cativa pasi pe care (iti recomandam) sa ii urmezi pentru a manageria inteligent “adoptia” de vehicule electrice in flota ta:

  1. Stabileste cateva sesiuni de informare si chiar “educare” cu privire la tehnologia electrica. Atat soferii cat si administratorii de flote nu au toate datele pentru a se acomoda din mers cu noile modele. Ofera-le raspuns la toate intrebarile pe care le au organizand sesiuni de informare si test driving impreuna cu furnizorul de leasing operational, producatorul vehiculelor sau dealer-ul de masini. 

  2. Aloca masinile in functie de profilul soferilor. Pentru fiecare sofer este esential sa conduca o masina care se potriveste atat activitatilor profesionale, cat si stilului de condus. Stilul de condus, distanta de acasa pana la serviciu, tipul de rute pe care le parcurge in mod obisnuit, disponibilitatea statiilor de incarcare in drumul sau - toate acestea trebuie sa fie criterii de care sa tii cont atunci cand aloci vehiculele electrice soferilor din flota. 

  3. Adaptarea soferilor la noua tehnologie. Chiar si dupa sesiunea de test drive si de informare, soferii din flota ta vor avea nevoie de suport in adaptarea la noua tehnologie. Organizeaza sesiuni interne de informare si educare pentru a-i ajuta sa inteleaga cum trebuie sa utilizeze corect noile vehicule din flota: modul de incarcare, modul de consum, adaptarea stilului de condus pentru optimizarea consumului de energie, accesul rapid la statiile de incarcare, etc.

  4. Dezvoltarea unei strategii privind procedura de incarcare a vehiculelor. Trecerea de la masinile cu motoare cu combustie interna la cele electrice poate fi dificila daca nu este dublata de o strategie inteligenta cu privire la incarcarea noilor vehicule. Altfel spus, dincolo de disponibilitatea unei harti cu retelele publice de incarcare, ai nevoie si de o infrastructura proprie, la sediul companiei. Daca devii client Arval, vei beneficia de un pachet complet de servicii din care nu vor lipsi solutiile de incarcare, sistemele telematice si accesarea in timp real a datelor din flota pe care o administrezi.

  5. Recompenseaza soferii care adopta rapid si corect tehnologia BEV. Poti accelera adoptia corecta a tehnologiei electrice in flota ta stimuland si recompensand performantele soferilor care s-au adaptat cel mai bine la noile tehnologii. 

  6. Monitorizeaza si analizeaza comparativ rezultatele. Nu este suficient sa stii ca tehnologia BEV reprezinta mobilitatea viitorului. Acceseaza rapoartele de monitorizare din flota si analizeaza comparativ performantele vehiculelor ICE (cu motoare bazate pe combustie interna) si performantele vehiculelor electrice. Asa vei intelege mai usor impactul investitiei in mobilitatea electrica si ritmul pe care ar trebui sa il adopti pentru inlocuirea integrala a masinilor din flota. 

Cum te poate Arval ajuta sa faci aceasta tranzitie in mod inteligent

Arval a dezvoltat o oferta completa pentru clientii sai cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa faca trecerea de la vehiculele ICE la cele electrice intr-un mod mai simplu si mai eficient. 

  • Te ajutam in primul rand sa identifici tipurile de vehicule electrice de care ai nevoie in functie de modul in care vor fi folosite si de zonele in care pot fi incarcate;

  • Următorul pas este  sa identificam cele mai convenabile modalitati de incarcare (statii de incarcare la sediu, utilizarea energiei verzi, etc);

  • Iti dam acces la programe de adaptare treptata la noua tehnologie prin inlocuirea temporara a unui vehicul ICE cu unul electric.

Odata ce devii clientul Arval vei avea o persoana dedicata care se va ocupa de toate aspectele legate de flota companiei tale: account manager-ul.

Fie ca este vorba despre negocierea termenilor si beneficiilor la achizitie, fie de gestionarea operatiunilor de service si de reparatii ale vehiculelor tale (sau orice alt aspect legat de flota companiei tale) – te poti baza pe account manager-ul desemnat care va stabili o relatie de lucru stransa cu tine si cu soferii din flota ta. Account Managerii Arval vor gasi intotdeauna solutia potrivita nevoilor tale punctuale.