Home > Arval blog > Leasing operational pe termen lung sau pe termen scurt?

Leasing operational pe termen lung sau pe termen scurt?

Leasing operational pe termen lung sau pe termen scurt?

Marţi, Octombrie 16, 2018

In functie de marimea companiei tale, structura acesteia si domeniul din care face parte, poti alege cea mai buna oferta de leasing auto. Ai posibilitatea de a incheia un contract de leasing finaciar pentru a-ti construi flota proprie de masini sau poti apela la un serviciu de leasing operational adaptat nevoilor specifice ale afacerii tale.

Flexibilitatea este una dintre caracteristicile de baza ale companiei de leasing operational Arval. De aceea, alaturi de pachetul de servicii, compania ofera posibilitatea semnarii unui contract pe termen lung, dar si pe termen scurt. In functie de ceea ce cauti, te vom ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru business-ul tau in cele ce urmeaza.

Inchirierea pe termen lung

Precum leasingul financiar, leasingul auto operational presupune incheierea unui contract pe termen lung. Diferenta dintre cele doua o reprezinta durata contractului: in cazul leasingului financiar perioada contractuala mai lunga, de peste 5 ani, in timp ce contractul de leasing operational se incheie pe o perioada determinata de 2 pana la 5 ani. 

Contractul de leasing operational pe termen lung include inchirierea de masini in rate fara avans, pentu angajati si angajatori, alaturi de toate serviciile incluse oferite de companie. La Arval, cheltuielile vor ramane fixe si constante in fiecare luna, atat pentru vehicul, cat si pentru flota de masini. Indiferent de alegere facuta, nu vor exista complicatii deoarece Arval va gestiona toate aspectele intretinerii si ale ingrijirii masinilor pentru tine. Mobilitatea soferilor Arval nu va fi pusa niciodata afectata; in caz de avarii, compania iti pune la dispozitie un vehicul de inlocuire.

Inchiriere pe termen scurt

Numeroase organizatii au nevoie de flexibilitate si eficientizarea costurilor in ceea ce priveste mobilitatea angajatilor, iar aici intervine contractul de leasing auto operational pe termen scurt. Perioada minima de inchiriere a unui vehicul sau flote de vehicule este de o zi si include toate serviciile pe care contractul pe termen lung le ofera: gestionarea aspectelor intretinerii si pneurilor pentru masina inchiriata. Acest pachet este special conceput pentru companiile ce au proiecte punctuale, avand nevoie de vehicule doar pentru o perioada scurta. Cu ajutorul contractelor pe termen scurt Arval, nu exista penalizari aplicate in cazul rezilierii. 

La fel ca in cazul leasingului auto pe termen lung, organizatiile ce aleg pentru angajatii lor un leasing pe termen scurt au acces la o gama larga de brand-uri si modele sport, hybrid, cu cutie de viteze manuala sau automata.

Arval ofera tuturor companiilor posibilitatea de a-si gestiona flota de vehicule in functie de proiectele si bugetul pe care le au. Le sunt puse la dispozitie oferte pe termen lung sau pe termen scurt pe care le pot personaliza in functie de domeniul din care fac parte, marimea organizatiei si bugetul de care dispun. Indiferent de contractul ales, toate companiile vor beneficia de aceleasi solutii de leasing operational full service.