Home > Arval blog > Top 5 predictii pentru 2019 ale specialistilor in leasing operational

Top 5 predictii pentru 2019 ale specialistilor in leasing operational

Top 5 predictii pentru 2019 ale specialistilor in leasing operational

Vineri, Ianuarie 18, 2019

2019 se anunta a fi un an promitator pentru industrii importante, cum ar fi tehnologia, agricultura, retail si leasing operational. Inteligenta artificiala, solutiile digitale oferite de catre companii si privatizarea, reprezinta doar cateva dintre cuvintele cheie folosite in predictiile specialistilor cu privire la domeniul automotive si leasingul operational auto.

Unul dintre consultantii Frost & Sullivan, specializat in leasingul operational, ne ofera 5predictii despre evolutia industriei de leasing operational si trendurile ce vor aparea pe aceasta piata, aflata in continua dezvoltare:

1. Producatorii de automobile se vor concentra pe leasingul vehiculelor electrice

Anul acesta anunta o crestere continua a prezentei vehiculelor electrice pe piata leasingului operational. Dupa cum anul 2018 a dovedit, deschiderea industriei, a companiilor, cat si a consumatorilor catre masinile electrice a crescut considerabil in Romania. Rata persoanelor ce  achizitioneaza masini electrice se dubleaza in fiecare an, iar motivele sunt intemeiate: reducerea poluarii si a noxelor, reducerea consumului de combustibil etc. 

Chiar daca achizitionarea unei masini electrice pare cea mai buna solutie, multi dintre consumatori aleg semnarea unui contract de leasing operational din doua motive: deprecierea unei masini electrice aduce multe dezavantaje la momentul vanzarii, iar pe piata apar foarte multe noi modele pe care le poti testa semnand un contract de leasing operational.

2. Leasingul de auto rulate va continua sa-si mentina pozitia pe piata

Anual, un numar impresionant de auto rulate devine o oportunitate de business pentru companiile de leasing operational. Multe dintre companiile de top ale Europei vor continua sa ofere imbunatatiri vehiculelor rulate, oferindu-le catre inchiriere in regim de leasing operational. Companiile de leasing sunt foarte increzatoare in acest proiect, asigurand o mentenanta impecabila vehiculelor rulate.

3. Potentialul intreprinderilor mici si mijlocii creste considerabil

Leasingul operational de flote auto a facut tranzitia de la un serviciu ce avea ca target corporatiile, la o industrie ce sustine si intampina cu drag intreprinderile mici si mijlocii (IMM). Aceasta schimbare s-a produs ca rezultat al potentialului pe care il au aceste afaceri in lumea leasingului operational, ajungand sa acopere un mare segment din aceasta industrie.

In 2019, interesul companiilor de leasing operational cu privire la IMM-uri va creste, iar potentialii clienti din acest sector vor fi abordati in special prin promovarea online.

4. Un nou trend de inchiriere a vehiculelor castiga loc pe piata internationala

„Serviciul de abonament pentru vehicule” reprezinta un nou trend pe piata globala si include plata unei taxe lunare pentru a folosi unul sau mai multe vehicule. Semnarea unui astfel de contract poate include asigurare si mentenanta, la cererea clientului, si permite schimbul mai multor vehicule pe parcursul abonamentului. 

Prezent din 2014, acest serviciu este furnizat de catre producatorii si dealerii auto oficiali si ofera aceleasi avantaje precum leasingul operational, dar si posibilitatea de a schimba mai multe automobile de top.

5. Expansiunea digitalizarii 

Industria leasingului operational s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu ajutorul noilor tehnologii si a inovatiilor din aceasta sfera. Digitalizarea a fost solutia pentru reducerea costurilor si oferirea serviciilor rapide si de buna calitate catre fiecare client. 

Este abia inceputul, dar anul 2019 se anunta a fi foarte promitator in ceea ce priveste dezvoltarea serviciilor digitalizate din cadrul unui contract de leasing operational. Companiile de tehnologie si furnizorii de servicii de plata lucreaza impreuna la implementarea unor noi platforme de prezentare si vanzare a serviciilor de leasing operational.

Schimbarile ultimilor ani vor continua sa influenteze piata, dar 2019 va veni si cu noi oportunitati de crestere a companiilor de leasing operational si cu produse si servicii noi pentru flotele de vehicule ale clientilor acestora.