Home > Ces 2017 Toata Atentia Concentrata Pe Condusul Autonom

CES 2017: Toată atenția concentrată pe condusul autonom

CES 2017: Toată atenția concentrată pe condusul autonom

Joi, Ianuarie 26, 2017

Rezervat anterior lansării electronicii de ultimă generație, 2017  a fost anul mașinii autonome la CES.   Aproape toți jucătorii importanți din industria auto și-au prezentat viziunile pentru viitor, una dintre ele luptându-se pentru viabilitate comercială în 2020. 


Acum mai mult ca niciodată, industria auto pare să câștige din ce în ce mai mult spațiu la expoziția CES. Sinergia dintre automobile și tehnologie este mai importantă decât niciodată, și continuăm să vedem giganți din domeniul tehnologic în parteneriat cu producători auto dezvoltând inovații remarcabil de impresionante ce vor schimba experiența condusului pentru totdeauna. Cel mai bun exemplu în acest sens, parteneriatul Audi și NVIDIA (producător de hardware și grafică electronică) s-a concretizat pentru a aduce cea mai puternică inteligență artificială pe drumurile noastre! 


Volvo continuă și ea să avanseze în calitate de lider în această revoluție în tehnologia auto. După un parteneriat de succes cu Uber pentru a testa vehicule fără șofer în Pittsburgh, Pennsylvania (SUA), brandul evoluează prin programul  “Drive Me” care va permite testarea vehiculelor autonome în viața reală de către clienții din Götenbord, Sweden în anul 2017. 


Toyota, o marcă care nu rămâne în urmă în cursa tehnologică, va investi în total aproape 900 milioane de euro în următorii cinci ani pentru a promova viziunea sa privind viitorul transportului. Și-a pus ca țintă 2020  pentru lansarea primului vehicul complet autonom capabil să circule pe autostrăzi, și lucrează la o seamă de alte tehnologii (inclusiv A.I. și alte funcții de siguranță activă) pentru a spori siguranța generală a vehiculelor în anii următori. 


Revenind în Europa, producătorul francez de echipamente Valéo a intrat și el pe valul autovehiculelor autonome.  În colaborare cu Audi, marca a lucrat la un sistem inteligent laser care poate detecta și identifica obiectele staționare și în mișcare din împrejurimile unui vehicul, și alocă o culoare fiecărui obiect în funcție de distanța de vehicul (similar sistemelor de asistență la parcare). Acesta poate produce și o imagine precisă de 360 de grade a împrejurimilor vehiculului cu ajutorul unei game de camere montate la bord – un sistem ideal de asistență la parcarea automatică și alte funcții de siguranță active.