Home > Arval blog > Cum întreținem o flotă de mașini aflată în leasing operațional?

Cum întreținem o flotă de mașini aflată în leasing operațional?

Cum întreținem o flotă de mașini aflată în leasing operațional?

Marţi, Noiembrie 20, 2018

Flota de mașini este deosebit de importantă în orice companie în care transportul face parte din sarcinile zilnice ale angajaților. Fie că folosiți flota de mașini pentru transportul mărfii, pentru a ușura deplasarea angajatilor în diverse locații sau pentru că este nevoie ca angajații să plece frecvent în delegații în afara localității, cu siguranță căutați cea mai bună opțiune de leasing auto fără avans, care să aducă avantaje multiple în compania pe care o gestionați.

Termenul de leasing operațional este destul de uzitat în companiile medii și mari, fiind o soluție deja larg adoptată datorită avantajelor clare și a eficienței de care dă dovadă atunci când este pusă în practică. O flotă de mașini în leasing operațional este o flotă de mașini pentru care plătiți o rată lunară în schimbul confortului și protecției oferită de firma de leasing operațional. Atunci când alegeți să închiriați o flotă de mașini în regim de leasing operațional, scăpați de grijile uzuale ale unui manager de flote de autovehicle, cum ar fi asigurărea mașinilor sau schimbarea anvelopelor.

Dacă ați încheiat un contract de leasing auto fără avans, probabil vă întrebați cum veți întreține flota de mașini și care sunt responsabilitățile ce vă revin acum.

  1. Conduită responsabilă

Primul și cel mai important lucru pe care orice șofer care conduce o mașină Arval sau orice manager de flotă trebuie să îl știe este importanța conduitei responsabile la volan. Flota de mașini nu va avea nevoie de îngrijire specială dacă vă antrenați șoferii să fie atenți în trafic, să conducă responsabil mașina de serviciu, ca și cum ar fi a lor, și să anunțe fiecare incident.

  1. Revizie obligatorie

Atunci când închiriezi mașini în rate fără avans de la Arval, nu vei avea responsabilitatea reviziei mașinii, însă va trebui să ne anunți când va fi nevoie să trimitem mașina în service. În general, contractul de leasing operațional este încheiat pe o anumită perioadă de timp sau la un anumit număr de kilometri. Responsabilitatea ta este să respecți termenii contractului, noi ne ocupăm de restul.

  1. Tratăm mașinile cu respect

Orice șofer Arval înțelege că mașina este mai mult decât un mijloc de a spori mobilitatea zilnică, de aceea are grijă de ea și o tratează cu respect – o întreține curată, la fel ca la primul drum și o protejează împotriva factorilor externi. Acesta este unul dintre secretele întreținerii în stare bună a unei flote auto.