Home > Arval blog > De ce sa alegi inchirierea unei flote de masini in leasing operational?

De ce sa alegi inchirierea unei flote de masini in leasing operational?

De ce sa alegi inchirierea unei flote de masini in leasing operational?

Miercuri, Octombrie 24, 2018

Mobilitatea este o resursa deosebit de importanta pentru orice companie, in special pentru companiile care se afla in plina dezvoltare. Pentru a rezolva problema transportului, solutia cea mai la indemana este crearea unei flote de masini, care sa fie la dispozitia angajatilor companiei. Exista mai multe variante disponibile pe piata pentru cei care isi doresc eficientizarea resurselor de mobilitate din companie, una dintre ele fiind inchirierea unei flote de masini prin leasing auto.

O idee la indemana pentru companii este serviciul de leasing operational. Ce inseamna leasingul operational? Acesta este o solutie de inchiriere de masini in rate fara avans, dedicat companiilor ce cauta eficienta si rapiditate, intr-o flota de masini la dispozitia lor.

De ce sa alegi inchirierea unei flote de masini in leasing operational? In afara faptului ca este un tip de leasing auto fara avans, este o solutie cu mai multe avantaje de care te poti bucura:

  1. Toate costurile incluse

Atunci cand achizitionezi o masina sau o flota de masini este evident doar costul efectiv al automobilelor, insa costul total al achizitiei va fi cu mult mai mare. Leasingul operational este un serviciu cu toate cheltuielile incluse, cum ar fi taxe si impozite, asigurari, service complet, servicii de mobilitate si monitorizare, cheltuieli administrative si financiare. Achizitionarea unei flote de masini acopera doar cheltuielile financiare, restul costurilor fiind suportate de firma. Prin urmare, sa alegi un serviciu de leasing auto fara avans poate fi in avantajul companiei tale.

  1. O gama larga de riscuri acoperite

Serviciul de leasing operational este o alegere buna si din alta perspectiva: acopera o gama larga de riscuri, compania ta fiind protejata in cazul unor incidente in trafic, accidente sau alte lucruri ce pot perturba bunul mers al lucrurilor. Ce riscuri acopera acest serviciu? In cazul in care exista fluctuatii ale cheltuieilor, modificari in taxe si impozite, schimbari ale legislatiei, imobilizarea masinii in service sau scaderea valorii reziduale a masinii, Arval se va ocupa de toate aceste lucruri.

  1. Avantaje financiare

Leasingul operational iti ofera, printre altele, si avantaje financiare. Rata este fixa pe toata perioada contractuala. In acelasi timp, contractul este ajustabil, iar flota de masini poate fi returnata anticipat, in functie de termenii contractuali. In plus, birocratia cu care te vei confrunta este mai mica decat in cazul leasingului financiar. Ca avantaj fiscal, cheltuiala este integral deductibila, ceea ce nu poate fi decat o veste buna pentru companii.

Prin urmare, o companie are parte de nenumarate beneficii atunci cand alege sa incheie un contract de leasing operational. Va asteptam alaturi de noi!