Home > Arval blog > Intretinerea masinii - care sunt avantajele si responsabilitatile unui sofer Arval?

Intretinerea masinii - care sunt avantajele si responsabilitatile unui sofer Arval?

Intretinerea masinii - care sunt avantajele si responsabilitatile unui sofer Arval?

Luni, Octombrie 8, 2018

Soferii companiilor care aleg servicii de leasing operational pentru eficientizarea flotei de masini beneficiaza de numeroase avantaje, insa nu sunt scutiti nici de responsabilitati. Desi compania este partea contractanta in numele careia masinile sunt preluate, soferii sunt cei care beneficiaza de mobilitate crescuta si care sunt responsabili de acel vehicul cat timp se deplaseaza cu ajutorul acestuia.

In continuarea acestui articol vom prezenta cele mai importante avantaje si responsabilitati existente atunci cand conduci o masina a companiei, inchiriata in regim de leasing operational.

  1. Beneficiezi de o experienta full service fara grija costurilor de achizitie

Cand se gandesc sa aleaga inchirierea unei flote de masini in leasing operational, angajatorii iau in considerare cea mai buna varianta pentru angajatii lor. Leasingul operational implica un contract de leasing fara avans, pe perioade de maxim 5 ani, cu drept de negociere a acestuia si a pretului lunar platit, ce acopera cheltuielile de intretinere si taxe. Fiecare pachet de leasing operational ofera optiuni full service, la orice ora, tinandu-se cont de nevoile clientilor. Prin urmare, soferii ce conduc masini Arval beneficiaza de o experienta full service, fara a mai avea grija costurilor de achizitie sau intretinere a masinii.

  1. Alegerea celei mai potrivite masini pentru nevoile soferilor

In functie de cat de mult vei utiliza masinile, tu sau angajatorii tai, dar si in functie de terenul pe care vor fi conduse, in oras sau in afara lui, angajatorul va alege cele mai bune modele, personalizate in functie de nevoile si cerintele soferilor sai. Compania poate personaliza o intreaga flota de masini noi pentru a oferi mobilitatea de care angajatii au nevoie.

  1.  Sofat fara grija asigurarilor

Asa cum stii deja, din minutul in care ai luat masina, fie cumparata, fie prin leasing, valoarea sa incepe sa scada. Daca masina este avariata, atunci devii raspunzator de diferenta de cost presupusa de compania de asigurari si cea mentionata de dealer-ul de la care ai luat vehiculul. Aici este momentul cand asigurarea CASCO intervine. Daca o ai, compania de asigurari va plati diferenta. Daca nu, atunci vei fi nevoit sa platesti din propriul buzunar. Atunci cand apelezi la serviciile Arval, masina dispune de asigurarea CASCO , care este inclusa automat in contractul de leasing.

  1. Anuntarea in prealabil a calatoriilor externe

Una dintre responsabiltatile ce le revin soferilor in urma achizitionarii unei masini in leasing operational de catre companie este ca nu pot parasi tara cu respectivul automobil daca nu au si acordul companiei de leasing.

In cazul in care achizitionezi masini pentru angajatii tai cu scopul de a fi folosite international, este recomandat sa mentionezi acest lucru la incheierea contractului si sa aduci la cunostinta soferilor proprii acest aspect.

  1. Respecta perioada contractuala

Unul dintre avantajele majore a achizitionarii unei masini in leasing operational este reprezentat de faptul ca ai optiunea de a o inapoia la finalul contractului, inainte ca acestea sa aiba probleme majore care apar odata cu trecerea timpului, precum slabirea franei, uzarea pneurilor si altele.

In cazul in care inchei un contract de leasing pe o perioada mai mare de 4-5 ani, iti asumi responsabilitatea pentru eventualele defectiuni ale masinii, chiar daca nu esti proprietarul automobilului. Daca doresti sa pastrezi masina pe o perioada mai lunga, la sfarsitul contractului de leasing auto, aceasta poate deveni a ta. Arval ofera posibilitatea achizitionarii vehiculului dupa finalizarea perioadei contractuale.

  1. Respecta masina, cat și regulile de circulatie

Odata ce devii sofer al unei masini Arval, iti revin cateva responsabilitati legate de conduita la volan. Aceste implica respectarea masinii, a celorlalti participanti la trafic, a strazilor pe care circuli, dar cel mai important: respectarea propriei vieti. Ca orice alt sofer, trebuie sa te supui regulilor de circulatie, sa conduci prudent si sa pastrezi curatenia in locurile in care faci opriri cu masina.

In cazul in care ai o afacere, alegerea unui pachet de leasing operational este un pas foarte bun spre eficientizarea costurilor si mobilitate fara griji. Pe parcursul unui contract Arval, atat companiile, cat si angajatii se vor bucura de multe avantaje, dar vor avea atat responsabilitati legate de grija fata de flota de masini, cat si de conduita la volan.