Home > Arval blog > Masini in leasing - avantajele oferite de companiile de leasing

Masini in leasing - avantajele oferite de companiile de leasing

Masini in leasing - avantajele oferite de companiile de leasing

Vineri, Mai 24, 2019

Intr-o companie, nevoia de mobilitate poate fi prezenta inca de la inceput, sau poate aparea pe parcurs prin intermediul anumitor proiecte sau din cauza altor factori. In orice caz, atunci cand este resimtita aceasta nevoie, antreprenorii sau directorii de companie trebuie sa gaseasca o solutie eficienta si avantajoasa pentru intreaga firma. Achizitionarea vehiculelor pentru asigurarea transportului angajatilor este o optiune, dar presupune blocarea unor sume de bani care ar putea fi investiti in dezvoltare sau in sustinerea altor proiecte.

O solutie recomandata in acest caz este incheierea unui contract pentru a lua masini in leasing de la companiile ce ofera servicii de leasing operational. De ce ar fi aceasta o solutie avantajoasa? Vom incerca sa iti prezentam cateva motive cheie in cele ce urmeaza:

Predictibilitate crescuta

Spre deosebire de leasingul financiar, un contract de leasing operational iti ofera predictibilitate crescuta, ceea ce se traduce prin eficienta financiara pentru companie. Pe toata durata contractului, clientul va avea stabilite rate fixe.

In plus, decizia de a accepta o oferta de leasing operational nu iti va afecta bugetul companiei, deoarece nu necesita niciun fel de avans. Predictibilitatea de care te bucuri daca alegi masini leasing de la o companie de leasing operational inseamna o gestionare mai buna a resurselor disponibile, dar si a cheltuielilor neprevazute.

Siguranta

Odata cu inchirierea unor masini in leasing operational, beneficiezi si de siguranta ca esti intotdeauna acoperit, chiar si atunci cand apar situatii ce nu pot fi controlate. De exemplu, vei avea mereu la dispozitie automobilele pentru care platesti o rata lunara chiar daca apar defectiuni sau incidente. Arval Romania va inlocui temporar vehiculele cu probleme si se va asigura ca acestea sunt reparate, gata pentru a fi folosite din nou.

Externalizarea managementului de flota

Inchirierea unor masini in leasing operational este recomandata companiilor datorita unui avantaj major: externalizarea managementului de flota. Pentru un manager, director sau antreprenor, timpul este pretios si limitat, iar managementul de flota poate deveni o presiune in plus.

In cazul unui contract de leasing operational incheiat cu Arval, echipa interna se va ocupa de acest lucru pentru compania ta, iar tie nu iti ramane decat sa te bucuri de calatorie. Prin urmare, nu vei mai fi tu responsabil de riscurile care apar odata cu managementul de flota, noi vom face acest lucru pentru tine si compania ta.

Timpul

Daca alegi o solutie de leasing operational, te bucuri de mai mult timp sa te ocupi de alte lucruri din companie, deoarece incheierea actelor necesare nu va mai fi responsabilitatea ta, nu va trebui sa te gandesti la taxe sau la alte lucruri ce tin de gestionarea masinilor. Astfel, castigi timp pretios pentru tine si afacerea ta.

Prin urmare, inchirierea unor masini in leasing operational este o decizie corecta si eficienta pentru orice companie. Daca te-am convins, afla mai multe despre ofertele noastre pe Arval Romania.