Home > Comparatie intre cumparare > Ce este leasingul operaţional?

Ce este leasingul operaţional?

Leasingul operaţional: modalitatea inteligentă de a gestiona o flotă auto

De ce să alegeţi leasingul operaţional în locul cumpărării directe sau al altor metode de finanţare? Deoarece noi ne asumăm responsabilitatea pentru numeroase servicii, în timp ce dumneavoastră vă concentraţi atenţia asupra activităţii dumneavoastră comerciale de bază.

 

Ce este leasingul operaţional?

În momentul în care optaţi pentru leasingul operaţional în locul cumpărării directe a unui autovehicul, plătiţi o anumită valoare pe vehicul pe lună. In schimb, Arval – deţinătorul autovehiculului – operează cu toate părţile interesate. De exemplu:

• Externalizaţi riscul de service, întreţinere, reparaţii, asigurare, vehicule de înlocuire şi toata munca pe care acestea o presupun.

• Această munca se referă la administrarea şoferilor şi a vehiculelor, monitorizarea cheltuielilor, raportarea, consultanţa şi alte activităţi de zi cu zi implicate de flota auto.

• Controlaţi nivelul de externalizare: dumneavoastră decideţi în avans în ce procent doriţi ca noi să suportăm riscul aferent.

 

De ce să alegeţi leasingul operaţional?

Companiile externalizează în mod regulat numeroase servicii secundare către operatorii specializaţi. Această logică se aplică şi în cazul flotei vehiculelor dumneavoastră. Optarea pentru leasingul operaţional inseamnă a benefia de o companie specializată, determinând o gamă variată de avantaje:

• Externalizaţi toate formele de riscuri referitoare la vehicul.

• Scurtaţi durata de timp devotată gestionării flotei de catre personalul dumneavoastră.

• Vă puteţi baza pe faptul că toate cheltuielile dumneavoastră rămân sub control în permanenţă.

• Vă concentraţi asupra activităţii dumneavoastră principale, fără a irosi resurse cu gestionarea unui domeniu colateral.

 

Dumneavoastră vă cunoaşteţi afacerea; şi noi ne-o cunoaştem pe a noastră. Puteţi avea încredere totală în expertiza noastră.

 

Este posibil sa va inselati…

 

„Nu îmi pot alege modelul sau nu pot beneficia de ofertele speciale.”

Arval poate furniza compararea TCO a valorilor de referinţă pentru fiecare marcă, tip şi model, în orice moment, iar puterea noastră de cumpărare asigură cele mai reduse costuri posibile.

 

„Leasingul operaţional este mai scump decât cumpărarea directă.”

Leasingul operaţional şi cumpărarea directă sunt, de fapt, relativ echivalente. Marea diferenţă constă în toate complicaţiile de care vă scutim. Înţelegem că doriţi, în continuare, să vă comparaţi situaţia actuală cu o eventuală situaţie viitoare. Majoritatea companiilor tind să compare costurile din trecut cu viitoarele costuri de leasing.

 

„Nu îmi înnoiesc vehiculele foarte des, aşa că e preferabil să optez pentru cumpărarea directă.”

Nu este chiar intocmai. Arval vă poate oferi, de asemenea, contracte încheiate pe un termen de 48 de luni şi chiar şi mai lung, pentru a vă putea acoperi nevoile pe o perioadă mai lungă, fără ca dumneavoastră să fiţi nevoit să vă înnoiţi contractul mai devreme, însă garantând nivelul de servicii de gestionare a flotei şi de optimizare şi de predictibilitate a costurilor.