Leasing operațional cu mașini electrice si hibride – Arval susține trecerea către electrificare ca parte importantă a mobilității sustenabile.
Acțiunile noastre afectează planeta, nu mai e niciun secret. Și credem că este timpul să ne gândim serios la unul dintre subiectele preferate ale societății: cum ne deplasăm. Oameni și companii se orientează astăzi din ce în ce mai mult spre mijloace de deplasare sustenabile, ecologice - mașini electrice și hibride, pentru că e clar că sunt mai prietenoase cu mediul. Și, dacă tot vorbim de companii, trebuie să știi că specialiștii Arval sunt aici să ofere consultanță și ajutor.
Lumea începe să vadă că schimbările pe care le facem acum contează enorm pentru sănătatea mediului înconjurător. Deplasarea sustenabilă nu este doar un trend, ci este vitală pentru planeta noastră. Iar specialiștii Arval ajută companiile care operează flote auto să facă trecerea aceasta. Nu doar prin oferta de mașini, dar și prin consultanță: îi ajută și susțin pe parteneri să fie mai responsabili și să se gândească la viitor.
Astfel că Arval, prin servicii de consultanță, se află în centrul acestui proces de tranziție, oferind soluții personalizate pentru companiile care sunt gata să facă pasul necesar. Prin leasingul operațional, Arval facilitează accesul la o flotă de vehicule prietenoase cu mediul și ajută la crearea unei culturi corporative axate pe responsabilitate și sustenabilitate.
Companiile și tranziția către electrificare
Mașinile care poluează puțin nu sunt doar o etichetă, ci și o necesitate. Deja, multe companii au înteles acest lucru și aleg mobilitatea cu flote de mașini electrice, hibride, sau un mix între aceste două.
Analizele recent publicate in studiul independent Arval Mobility Observatory - Barometrul Mobilității și al Flotelor din 2023, ne arată că un număr semnificativ de companii au pornit deja această tranziție sau își propun să o facă în următorii ani. Această cercetare recentă arată că tot mai multe companii au făcut deja acest pas sau îl vor face curând. De ce? Ei bine, în primul rând, pentru a polua mai puțin. Apoi, să arate că le pasă de natură și să lase o lume mai verde în urmă.
Planul de a face tranziția spre electrificare este pe lista multor companii acum. Și dacă ești un manager de flotă care vrea să facă acest pas, suntem convinși că știi diferențele dintre modurile de alimentare a acestora. Nu este nimic complicat, însă îți descriem aici aceste diferențe: autovehiculele mixte folosesc atât carburant cât și baterie autoalimentată economisind combustibil și poluând mai puțin; cele mixte, dar cu încărcare de la priză pot merge doar pe bateria electrică pe distanțe scurte, în rest merg pe motorul clasic; iar cele 100% electrice nu mai poluează deloc când sunt conduse, folosesc doar electricitate din bateria încărcată la prizele speciale.
Diferența dintre hibrid, plug-in hibrid și electric
Ok, deci vrei să faci o alegere sustenabilă pentru flota ta și te gândești ce este cel mai potrivit pentru tine? Îți explicăm rapid diferențele!
Autovehicule hibrid
Gândește-te la mașinile hibride ca la un mix între vechi și nou. Ele au atât motor tradițional, cât și electric, dar mic. Interesant, nu? Plus, când frânezi, mașina recuperează energia generată din procesul dea frânare și o folosește pentru a alimenta o baterie mică pentru motorul electric. Asta înseamnă mai puțină benzină și mai puțin CO2.
Autovehicule plug-in hibrid
Aici lucrurile devin și mai interesante! Plug-in hibridele sunt într-un fel ca și hibridele obișnuite descrise mai sus, dar cu un upgrade: bateria din dotare se încarcă la prizele speciale. Asta înseamnă că poți merge și doar pe electric, fără să consumi de benzină. Deci, mai puține drumuri la benzinărie și mai puțină poluare.
Autovehicule 100% electrice
Motoarele de genul acesta sunt viitorul. Rulează 100% pe bateria încărcată cu electricitate, adică nu consumă benzină, și nu emit CO2. Le încarci la stațiile speciale care sunt din ce în ce mai multe și ești gata de drum. Așa că dacă alegi motorul electric, faci un pas spre un viitor mai verde!
Prin alegerea unui vehicul electric, utilizatorii fac un pas important către o lume cu zero emisii, contribuind activ la protecția mediului și la promovarea unui viitor mai verde și mai sustenabil.
În concluzie, în timp ce autovehiculele hibride și cele plug-in hibride înseamnă o tranziție ușoară către un viitor mai ecologic, mașinile electrice sunt un angajament total către sustenabilitate în mobilitate. Cu toate astea, un manager de flotă e bine să cântărească toate opțiunile disponibile și ajutat de un consultant de specialitate, să aleagă autovehiculele care se potrivesc cel mai bine cu nevoile companiei, fără să scape din vedere obiective de responsabilitate socială și sustenabilitate.
Arval susține tranziția către electrificare
Grupul BNP Paribas din care face parte Arval, promovează mobilitatea sustenabilă. Cu o flotă impresionantă de vehicule la nivel global, compania și-a revizuit recent obiectivele de electrificare, prin strategia Arval Beyond, urmărind să crească la nivel global numărul de vehicule electrificate în flotă în următorii ani.
Suntem însă impulsionați și de dorința clienților de a trece la o formă de mobilitate sustenabilă. Și ne propunem să continuăm cu abordarea aceasta, de a face autovehiculele electrice mai accesibile cât mai multor clienți.
Serviciile oferite de Arval sunt personalizate pentru a se potrivi cu specificul fiecărui client, realizând o analiză detaliată a cerințelor și nevoilor lui, și oferind soluții sustenabile. Acordăm atenție aspectelor legate de costuri, mai ales costului total de operare (TCO), dar și altor indicatori cheie de performanță precum managementul combustibilului și siguranța șoferilor.
Există o echipa dedicată fiecărui client, profesioniști pregătiți să ofere sfaturi și să transforme gestionarea flotei dintr-o povară într-un activ strategic valoros. Apelăm și la soluții digitale integrate, cum este de exemplu Arval Connect, o soluție puternică ce ajută managerul de flotă să optimizeze costurile și performanțele flotei, și care în plus accelerează tranziția către electrificare. Soluția se concentrează pe menținerea confidențialității și securității datelor, furnizând informații esențiale și alerte care pot ajuta la îmbunătățirea productivității și la reducerea costurilor.
Sau, există soluția SMaRT (Sustainable Mobility and Responsibility Target), o abordare inovatoare Arval care face strategia de tranziție energetică aplicabilă specificului flotei unui client. Apelând la acest proces, colaborăm cu clientul, prezentându-i viziunea și obiectivele companiei pentru un viitor sustenabil, unde ținta este reducerea amprentei de carbon și optimizarea consumului.
Tranziția către vehicule electrice și hibride nu mai este o opțiune, ci o necesitate. Arval se regăsește în inima acestei schimbări, susținând companiile în călătoria lor către o mobilitate mai verde, mai curată și mai responsabilă. Un viitor electrificat ne așteaptă, iar Arval este aici pentru a ajuta companiile să facă acest pas esențial într-un mod informat și sustenabil.