4avantaje

4 AVANTAJE ALE EXTERNALIZARII FLOTEI AUTO

Business 8 Nov 2020

Mobilitatea echipei este importanta, de aceea este recomandat ca angajatii sa beneficieze de libertate de miscare in fiecare zi. De cele mai multe ori, o flota auto rezolva cu succes aceasta problema. Propriul parc auto al companiei porneste de la cel putin 2 masini si poate urca pana la sute sau mii, in functie de nevoile existente.

Toate optiunile disponibile pentru a obtine o flota auto in ziua de astazi ne pot pune in dificultate: ce alegem? Este externalizarea flotei auto o idee buna in aceste conditii? Externalizarea flotei auto este o solutie avantajoasa care se pliaza in functie de nevoile si asteptarile fiecarui client. Aceasta se poate face printr-un leasing auto dedicat exclusiv persoanelor juridice, cum ar fi cel de la Arval.

Pentru companiile care vor sa ia o decizie avizata, am realizat o lista a beneficiilor obtinute odata cu leasing-ul operational:
1.Economie de timp – Resursa timp este cea mai valoroasa, nu-i asa? Intr-o companie in care lucrurile se misca intr-un ritm dinamic, timpul devine pretios. Eficientizarea acestei resurse vine la pachet cu o optiune de leasing auto care permite externalizarea flotei auto. Serviciile unei firme de leasing auto specializate faciliteaza o gestionare mai buna a flotei de masini a companiei, astfel incat managerii sa aiba mai mult timp sa se ocupe de restul departamentelor din companie si sa nu renunte nici la gradul ridicat d mobilitate de care e nevoie in firma.
2.Mai putine resurse pierdute – Ca in orice companie, eficientizarea resurselor este o prioritate. Daca eficientizarea proceselor din firma prin reducerea resurselor pierdute este unul din obiectivele de business, externalizarea flotei de masini prin leasing operational poate fi o solutie. Astfel, o intreaga echipa externa se va ocupa de tot ce tine de flota companiei. Sunt economisite resurse financiare si umane, fara a pierde din calitatea experientei de condus de care se pot bucura angajatii in timp ce sunt pe drum pentru a rezolva sarcinile din teren.
3.Deprecierea masinilor nu mai este o grija – Achizitionarea unui parc auto in interiorul companiei poate avea avantaje, insa de fiecare data intervine o mare problema: dupa un anumit numar de ani, valoarea masinilor din flota se depreciaza. Asta inseamna griji in plus pentru multi manageri, mai ales la nivel de start-up, dar si o investitie mare de gestionat din resurse proprii.

Odata cu alegerea unei solutii de leasing auto operational si externalizarea flotei de masini, deprecierea masinilor nu mai este o grija pentru clientul de leasing operational. Lucrurile sunt mult mai simple: inchiriezi o flota de masini pentru care se plateste o rata lunara, pe o anumita perioada de timp. La sfarsitul perioadei contractuale, masinile revin in grija companiei de leasing operational. Prin urmare, flota de masini poate fi reinnoita sau se poate renunta la contract.

4.Raliere la noile trenduri – Modul in care se prezinta compania ta in deplasare conteaza? Atunci o solutie de leasing auto pentru externalizarea flotei este potrivita pentru intreaga echipa. Pe langa toate avantajele de mai sus, alegerea unei astfel de oferte inseamna implicit si ralierea la noile trenduri de pe piata automotive fara investitii majore.

Daca se doreste implementarea unei politici de mobilitate prietenoase cu mediul si in parcul auto trebuie sa se gaseasca si masini electrice sau hibrid, solicita o oferta de la reprezentantii Arval, una dintre firmele de leasing auto recunoscute pe piata locala pentru serviciile de calitate. Acelasi sfat se aplica si pentru companiile care au deja sau vor sa-si reinnoiasca flota de masini pe benzina. Intra pe arval.ro sau pe pagina de Facebook Arval Romania pentru detalii si oferte personalizate.

Citiţi mai departe Show less