leasing automobile: calea ta către o flotă auto modernă și eficientă

Arval Connect, o soluție puternică pentru optimizarea costurilor și performanței flotei, accelerează tranziția către electrificare

Noutati digitale 26 Jun 2023

Leasingul operațional este o soluție eficientă pentru toate afacerile care au nevoie de o flotă auto pentru a-și desfășura activitatea. Decizia de a contracta servicii de mobilitate prin leasing operațional full service elimină riscul de întrerupere a activității și susține monitorizarea eficientă a întregii strategii de mobilitate a companiei, ușurând tranziția către o flotă electrificată.

Printre principalele avantaje cu care vine la pachet o astfel de decizie se numără asistența rutieră, managementul defecțiunilor tehnice și al impasurilor birocratice, dar și înlocuirea vehiculului în cazul în care acesta este avariat. În plus, se poate alege și monitorizarea autovehiculelor și a comportamentului șoferilor în trafic, prin soluții moderne de tehnologie GPS.  Altfel spus, activitatea unei companii care utilizează soluții de mobilitate sustenabilă (leasing automobile) nu este niciodată în pericol, este eficientizată și beneficiază de creșterea profitabilității.

Arval Connect înseamnă monitorizarea vehiculelor prin GPS, un avantaj major al serviciului de leasing operațional full service

Leasingul operațional full service înseamnă mobilitate sustenabilă. Acest serviciu poate fi eficientizat la maximum dacă se alege și un produs de monitorizare a vehiculelor prin GPS. Arval Connect este o aplicație a cărei funcționalitate, prin tracking GPS instalat pe fiecare autoturism, facilitează gestionarea și planificarea activităților flotei, permite  gestionarea autovehiculelor în timp real și eficientizarea costurilor de exploatare. Mai mult, printre beneficii se mai numără și optimizarea consumului, responsabilizarea comportamentului în trafic al șoferilor, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, facilitarea tranziției spre electrificare.

Aplicația, prin sistemul GPS montat fiecărei mașini din flota auto, permite monitorizarea și urmărirea vehiculelor în timp real. Managerii de flote vor cunoaște traseul urmat de vehicul și cum este condus acesta, fapt care reprezintă un adevărat plus pentru afacerile care apelează la soluții de mobilitate. Ei pot analiza rutele parcurse de fiecare autovehicul și pot identifica cele mai rapide trasee. În caz de urgențe managerii de flotă pot atribui misiuni celui mai apropiat șofer. Toate aceste particularități ale platformei pot conduce la economii substanțiale de combustibil, de timp, și pot întări încrederea în compania care operează flota.

Mai mult decât atât, monitorizarea prin GPS a flotei auto va furniza date cu privire la kilometrajul vehiculelor și intervalul de întreținere, aspect care ajută companiile să efectueze lucrări de mentenanță asupra flotei într-un mod mult mai eficient. Prin acest mod vor fi evitate întârzierile la efectuarea reviziilor și se pot preveni daune majore ale vehiculelor.

Monitorizarea prin GPS poate contribui și la sporirea securității vehiculelor. În cazul unui furt sau a unui vehicul pierdut, sistemul poate ajuta la urmărirea și recuperarea autovehiculului. În plus, pot fi setate alerte pentru situații precum depășirea limitelor de viteză sau părăsirea anumitor zone prestabilite.

În concluzie, companiile care apelează la serviciul de leasing operațional cu autovehicule  monitorizate prin GPS vor avea parte de rapoarte detaliate cu privire la performanța flotei auto. Astfel, consumul de combustibil, productivitatea, eficiența flotei, comportamentul șoferilor vor fi parametri mai ușor de măsurat.

leasing automobile: calea ta către o flotă auto modernă și eficientă

Arval Connect, serviciul potrivit pentru fiecare afacere ca mizează pe mobilitate sustenabilă

Arval este o companie care investește în soluții moderne de  telematică de peste 10 ani, din dorința de a oferi partenerilor soluții integrate de optimizare a costului total de exploatare a flotei auto, îmbunătățirea siguranței rutiere și creșterea sustenabilității. Aplicația Arval Connect este răspunsul pentru toate aceste nevoi ale clienților care apelează la soluții de mobilitate sustenabilă full service.

Interfața Arval Connect este una intuitivă și ușor de folosit, produsul fiind croit pentru a satisface necesitatea de mobilitate a clientului, cu opțiuni de navigare facilă pentru evidențierea directă a beneficiilor, cu focus pe optimizarea costului total de operare (optimizare TCO). În plus, aplicația conține un segment special dedicat oportunităților de electrificare atât de cerute astăzi de partenerii  noștri, oferind o imagine de ansamblu a potențialului de electrificare și estimarea cantității salvate de emisii de dioxid de carbon. Arval Connect este creat pentru o experiență utilizator optimă, putând fi ușor de utilizat chiar și de clienții cu mai puțină experiență în tehnologie, acesta fiind de fapt scopul urmărit încă din momentul planificării lansării acestui produs.

De ce să alegeți leasingul operațional?

Indiferent de mărimea flotei utilizate, leasingul operațional este o alegere înțeleaptă pentru fiecare companie care mizează pe mobilitate. Costurile aferente flotei sunt mai ușor de bugetat pentru că ratele sunt fixe, siguranța crește considerabil pentru că fiecare mașină este întreținută corespunzător, mentenanța este realizată la timp, sunt folosite doar piese omologate și de calitate, iar serviciul aduce o economie reală pe termen lung.

Principalele beneficii oferite de leasing operațional:

  • Plățile lunare fixe pot facilita gestionarea bugetului și pot crește profitabilitatea, deoarece costurile sunt previzibile și constante.
  • Nu este necesară o investiție inițială mare, permițându-vă să vă folosiți fondurile pentru alte oportunități de investiții sau nevoi operaționale.
  • Leasingul operațional vă permite să vă actualizați constant flota auto cu modele noi și eficiente, asigurându-vă că aveți întotdeauna acces la cele mai potrivite mașini pentru activitatea pe care o desfășurați.
  • La sfârșitul contractului, echipamentul sau vehiculul este returnat furnizorului de leasing, eliminând astfel nevoia de a-l vinde.
  • Furnizorul de mobilitate sustenabilă își asumă riscul de depreciere a activelor, ceea ce vă protejează de pierderile financiare datorate scăderii valorii activului pe piață.

Dacă sunteți în căutarea de soluții sigure de mobilitate și a unui produs care să eficientizeze complet procesul de management al flotei, Arval este compania care vine în ajutorul companiilor dependente de mobilitate rutieră. Iar Arval Connect este produsul care permite monitorizarea vehiculelor prin GPS, o puternică aplicație care susține nevoia de eficientizare, de creștere a profitabilității și a sustenabilității responsabile.

Citiţi mai departe Show less