Economie de combustibil și sustenabilitate: cum contribuie leasingul operațional la reducerea amprentei de carbon a flotei auto

Vehicule electrice si hibride 30 Aug 2023

Indiferent de dimensiunea companiei tale sau de industria în care îți desfășori activitatea, soluțiile de gestionare a flotei tale auto te pot ajuta să reduci costurile și să crești eficiența operațională. Leasingul operațional poate ajuta la reducerea amprentei de carbon a flotei auto, sprijinind companiile în transformarea lor digitală.

Aceste soluții de mobilitate sustenabilă facilitează gestionarea flotei auto oferind flexibilitatea unui sistem care se adaptează în funcție de necesitățile clientului și ale businessului său. Unul dintre beneficiile importante ajungând să fie chiar economisirea de combustibil sau energie consumată.

Prețurile combustibililor fosili și gazelor au crescut vertiginos în ultimul timp. Acest fapt susține accelerarea tranziției energetice, și se adaugă bineînțeles și la nevoia de a încetini schimbările climei, care sunt foarte vizibile încă de câțiva ani și care ne afectează pe toți. Ne dorim să beneficiem cât mai repede de surse de energie curate, sustenabile, regenerative, locale, și asta cât mai rapid.

Reducerea emisiilor de carbon, o prioritate pentru Arval

Reducerea spre zero a emisiilor de dioxid de carbon este de ceva vreme pe agenda multor companii și mai ales pe a producătorilor de autovehicule, care trebuie să îndeplinească cerințele UE de tranziție către electrificare și sustenabilitate. Arval nu face excepție și își urmărește reducerea consumului de energie clasică, și în plus se concentrează pentru a oferi clienților și partenerilor soluții de mobilitate sustenabilă, consultanță pentru tranziția către electrificarea flotelor.

Interesul clienților pentru reducerea amprentei de CO2 este mare, iar pentru a realiza acest lucru într-o companie, flota de autovehicule este punctul central asupra căruia se concentrează eforturile. Acest lucru se aplică în special companiilor de servicii, deoarece aici flota de vehicule este adesea singurul factor relevant pentru amprenta de CO2 – pe lângă costurile energetice pentru exploatarea clădirilor. Tranziția flotei către mobilitate electrică, creșterea numărului de autovehicule electrice sau hibride necesită timp, resurse,  și mai ales consultanță de specialitate, pe care noi, la Arval, o oferim cu succes.

Toți producătorii de autoturisme beneficiază de piața de leasing operațional pentru a-și vinde mașinile. Astfel, ei fac eforturi pentru a susține obiectivele de sustenabilitate și tranziție către electrificare și cresc volumul acestora, scăzând în același timp producția de autovehiculele cu motoare cu ardere  internă.

Ce beneficii ai prin leasingul operațional full service?

Conduci o afacere, ai nevoie de o flotă de autovehicule pentru a-ți desfășura activitatea, dar faci eforturi lună de lună pentru a ține pasul cu cerințele de management al flotei și al costurilor. Tu știi că mașinile și tehnologia modernă sunt o investiție importantă, și sunt esențiale pentru a-ți menține afacerea în mișcare. Din fericire, există o soluție care te ajută: mobilitatea sustenabilă prin servicii de leasing operațional full service.

Soluțiile flexibile de leasing operațional full service îți permit să profiți de autovehicule moderne, cu tarife lunare cu toate costurile operaționale incluse, termeni contractuali adaptați pentru afacere ta Acest lucru îți permite să-ți conduci afacerea în mod optim și eficient, și mai mult, să asiguri tranziția către sustenabilitate, electrificare, reducând costurile și nu în ultimul rând amprenta de carbon a afacerii tale.

Investițiile în tranziția energetică a flotei sunt durabile, cu potențial de eficientizare a costurilor de operare pe termen lung, și pot fi finanțate prin leasing operațional full service, sustenabil. Iar serviciile se dezvoltă, tranziția către electrificare putând aduce în viitor și alte soluții de mobilitate sustenabilă: stații pentru încărcare electrică, mobilitate pentru angajați, și altele.

Tranziția către electrificare și sustenabilitate  asigură deci o mulțime de avantaje:

        Reducerea consumului și costurilor energetice

        Contribuție durabilă la reducerea emisiilor de CO2

        Economii anuale de taxe

        O imagine „verde” a companiei, o percepție pozitivă a angajaților

        Contribuție activă la atingerea obiectivelor de protecție a climei

Leasingul auto full service, o soluție sustenabilă

Leasingul auto full service, oferit de companii precum Arval, este nu doar o metodă eficientă de finanțare, ci și o modalitate de a contribui la un mediu mai curat și la o economie mai sustenabilă. Pe lângă conservarea lichidității, leasingul are avantaje multiple în contextul sustenabilității și reducerii amprentei de carbon.

Prin leasingul operațional, vehiculul este utilizat de compania ta, însă este deținut și ulterior valorificat de către compania de leasing operațional, precum Arval. Asta înseamnă că rata capitalurilor proprii ale companiei rămâne neafectată, și afacerea ta beneficiază de un buget pe care îl poate utiliza pentru a se dezvolta. Asta înseamnă o libertate financiară mai mare. Mai mult chiar, pentru colegul de la departamentul financiar rata dobânzii fixe face ca investiția să rămână predictibilă pe întregul termen al contractului.

Întorcându-ne la subiectul articolului nostru, pentru companiile care doresc să-și reducă amprenta de carbon, leasingul auto full service este o soluție ideală. Prin alegerea vehiculelor mai eficiente din punct de vedere energetic sau chiar a celor electrice, emisiile de CO2 pot fi semnificativ reduse. Stațiile de încărcare electrică și tehnologiile de economisire a combustibilului integrată în aceste vehicule contribuie la un parc auto mai "verde", benefic pentru compania și afacerea ta. Cât despre strategia de CSR, valoarea adăugată este clară.

Alegerea partenerului potrivit pentru leasingul operațional este crucială. Deși multe companii pot oferi condiții favorabile la prima vedere, consultanța în alegerea soluției potrivite, flexibilitatea și adaptabilitatea la nevoile specifice ale clientului sunt esențiale. La Arval, specialiștii și consultanții noștri  pun accent pe soluții personalizate, și nu doar pe ofertele standard. Ceea ce ne diferențiază în piață este abordarea noastră centrată pe leasingul auto full service, care vizează nu doar furnizarea unei soluții financiare, ci și garantarea sustenabilității și eficienței în mobilitate.

Într-o lume în care sustenabilitatea, responsabilitatea și reducerea emisiilor de dioxid de carbon devin priorități, leasingul operațional full service auto oferă o soluție care îmbină eficiența financiară cu responsabilitatea ecologică. Companiile care aleg acest model pentru managementul flotei, nu doar că își optimizează cheltuielile, dar contribuie și la un viitor mai verde pentru noi toți.

Pentru o afacere, lichiditatea este esențială, iar leasingul operațional full service este răspunsul pentru o companie care operează cu flote auto.  În plus, a opta pentru un management de autovehicule și un parc auto care garantează o economie de combustibil însemnată și o reducere a emisiilor de CO2 nu este doar o decizie financiară inteligentă, ci și o responsabilitate față de mediul înconjurător.

Managerii de flotă, indiferent de dimensiunea acesteia, trebuie să se orienteze către soluții care îmbină tehnologia avansată, eficiența costurilor și beneficiile ecologice. În contextul actual, accentul pe economia de combustibil și strategii sustenabile de mobilitate nu mai este o opțiune, ci o necesitate.

Finanțare prin leasing operațional, o tendință printre afacerile de succes

În mediul corporativ contemporan, leasingul auto full service, câștigă teren. Costurile pentru vehicule comerciale înregistrează o creștere semnificativă, mai ales dacă sunt administrate in cadrul afacerii. Această tendință a determinat managerii de flote să își îndrepte atenția către diferite modele de leasing, iar leasingul operațional full service este și un răspuns la nevoia lor de a aborda probleme de sustenabilitate. Odată cu creșterea complexității în gestionarea flotelor, au apărut politici auto care stabilesc criterii precum cine și în ce condiții poate folosi mașinile companiei. O tendință clară este preferința pentru soluții de mobilitate sustenabilă, care contribuie la reducerea amprentei de CO2.

În acest context, leasingul operațional full service devine esențial ca și soluție pentru că facilitează accesul la autovehicule ecologice, nepoluante, și oferă soluții personalizate care protejează lichiditatea companiei, menținând în același timp securitatea financiară și permițând un control mai bun asupra flotei de vehicule.

Leasing cu valoare reziduală vs. leasing operațional. Care este mai eficient?

Atunci când vine vorba de soluții de mobilitate sustenabilă, este important să înțelegem diferența dintre leasingul cu valoare reziduală și leasingul operațional full service.

Leasingul cu valoare reziduală este structurat astfel încât la sfârșitul contractului, compania ta este responsabilă pentru diferența dintre valoarea actuală a vehiculului și valoarea reziduală estimată. Intră în calcul factori precum durata contractului, kilometrajul previzionat, prețul inițial de achiziție. În acest model, compania ta este răspunzătoare pentru starea autovehiculului la sfârșitul contractului, asigurându-se că aspecte precum caroseria, interiorul și istoricul de service sunt în parametrii acceptați.

În schimb, leasingul operațional full service, este o soluție completă de mobilitate pentru companie, pentru că acest model include în costurile de leasing și întreținerea și service-ul vehiculului, managementul accidentelor, birocrația de la înmatriculare, asigurarea, etc.

Acest model este sustenabil, pentru că pe lângă un management eficient al costurilor de operare, are ca rezultat și reducerea consumului de combustibil și al emisiilor de CO2. În plus, leasingul operațional full service elimina riscul legat de valoarea reziduală, deoarece un partener precum Arval își asumă toate responsabilitățile și riscurile legate de aceasta.

Pentru compania ta, leasingul operațional full service aduce numeroase avantaje. Cheltuielile sunt previzibile și constante, având în vedere că serviciile de întreținere sunt incluse. Autovehiculele sunt noi și eficiente din punct de vedere energetic, contribuind la economia de combustibil și la o amprentă de carbon redusă.

Cum poate leasingul operațional să crească sustenabilitatea companiilor?

Într-o lume tot mai preocupată de problemele mediului, leasingul operațional full service pentru autovehicule oferă companiilor oportunitatea de a opta pentru soluții de mobilitate sustenabilă și aduce o serie de beneficii legate direct de protejarea mediului, dar nu numai:

  • Reducerea emisiilor de CO2: Prin leasingul operațional full service, companiile au acces la flote de vehicule eficiente din punct de vedere energetic și cu emisii reduse. Asta înseamnă că se promovează utilizarea unor vehicule care consumă mai puțin combustibil și, prin urmare, emit mai puțin CO2.
  • Economie de combustibil: Vehiculele închiriate prin soluții de leasing operațional full service sunt modele noi, dotate cu tehnologii avansate care permit o mai bună eficiență a consumului de combustibil.
  • Durabilitate și reciclare: Una dintre caracteristicile esențiale ale leasingului operațional este păstrarea autovehiculelor într-o stare optimă. Acest lucru nu doar că prelungește durata de viață a vehiculului, dar asigură și o valoare mai mare la revânzare sau reciclare.
  • Promovarea soluțiilor de mobilitate sustenabilă: apelând la serviciul de easing operațional full service, companiile sunt încurajate să se orienteze spre soluții alternative de transport, precum vehiculele electrice sau hibride.

Leasingul operațional full service pentru autovehicule nu reprezintă doar o modalitate eficientă de gestionare a flotelor pentru companii, ci și un pas înainte în direcția unei mobilități corporative sustenabile. Adoptând acest model, companiile pot demonstra nu doar responsabilitate față de propriile activități, ci și față de planetă.

Citiţi mai departe Show less